Att göra på båten

Tiden ombord på båten blir aldrig tråkig. Åker du på en kryssning i Sverige finns det många härliga aktiviteter att sysselsätta sig med under resans gång. Det erbjuds aktiviteter som till exempel karaoke, dans, bingo och frågesport. Vill du testa din tur i spel finns det många olika spelautomater och att välja mellan. Vill du ta en drink och njuta av en cigarr till tonerna av ett välstämt piano har du möjlighet att göra det. Här kan du njuta av härliga SPA-behandlingar som utförs av utbildad personal. Du kan shoppa loss i välfyllda taxfreebutiker där du garanteras kvalitetsprodukter till marknadens bästa priser. Ta en promenad på fartygets promenaddäck och njut av vackert väder med utsikt över den vackra skärgården.
Under nattetid förvandlas vissa båtar till århundradets diskotek! Njut av den senaste musiken och den härliga stämningen på båtarnas nattklubbar.

För de som är hungriga erbjuds det stora och härliga bufféer till fantastiska priser. Ät hur mycket du vill, frossa i de aptitretande förrätterna, ät dig mätt på varmrätterna och njut av de fantastiska desserterna. Till maten serveras drycker så som vatten, läsk, öl och vin. Separat barnmeny finns så att hela familjen ska kunna njuta av maten

För barnen finns det även anpassade aktiviteter och speciella lekrum med många roliga leksaker. Med andra ord kommer dina barn aldrig vilja gå därifrån.

På de längre resorna runt Medelhavet, Karibien och resten av världen finns det ett större utbud av aktiviteter då de kryssningarna oftast är lite längre. På båtarna erbjuds ofta gym, basketplan, teaterscen, klätterväggar, större shoppingområden, poolområden, SPA, bibliotek, nattklubbar, olika pubar och barer, välutrustade kasinon och mycket mycket mer. Med välfyllda aktivitetsscheman kan man fylla sina dagar med många roliga aktiviteter.

Båtarna har ofta många olika restauranger att välja mellan och du erbjuds mat från världens alla hörn. Tänk på att vissa restauranger har specifika klädkoder. Du kommer alltså inte in överallt med vanliga shorts och ett linne.

Exempel på hur ett dagschema kan se ut, exempel från Royal Caribbean’s ”Cruise Compass”.

KRYSSNINGSSCHEMA