Kryssning till Tallinn

Att åka på kryssning för att fira en händelse är någonting jag tycker om! Så jag blev extra glad när mina goda vänner som har sökt lägenhet i Jönköping kom på besök häromdagen. De berättade att deras möte med mäklaren gick väl, de flyttar in snart och ska fira med deras första kryssningsresa! Jag föreslog Viking Line till Tallinn, där kan de vandra runt på smågator och njuta av arkitekturen utan stress. Tallinn var en av de första destinationerna jag åkte till och jag älskar fortfarande att åka dit. Jag brukar spendera mest tid i Tallinns gamla stad, alla medeltidsbyggnader är UNESCO-certifierat och området är perfekt för att ta en fika och titta på folk. Givetvis så är Tallinn inte den enda staden i området som är värt att utforska, Riga är en lika vacker huvudstad med många gamla kyrkor och byggnader där med som också förtjänar ett besök. Vilken stad man än bestämmer sig för så får man en fin upplevelse bland medeltidsbyggnader och underbara kaféer precis som mina vänner kommer att få när de åker.

Kryssning, Tallinn, HusmanHagberg