Kryssningar Medelhavet & Karibien

cruise1En kryssning i medelhavet kan låta som en avlägsen dröm och dessa resor finns med på många människors bucket lists.

När det kommer till kryssningar i Medelhavet och i Karibien finns det många bolag som erbjuder dessa. Dock är det två stora rederier som sticker ut, nämligen MSC Cruises och Royal Caribbean.

MSC Cruises erbjuder kryssningar runt om i hela världen men en av deras specialiteter är deras fantastiska kryssningar till Medelhavet. De för dig till storslagna hamnar i fantastiska städer och låter dig under resans gång upptäcka nya städer. Inför varje ny säsong presenterar de nya kryssningsprogram, rutter och destinationer. Reser du på medelhavskryssning med MSC Cruises kan du räkna med att besöka länder som bland annat Tunisien, Spanien, Malta, Grekland, Kroatien, Egypten, Frankrike och många fler!

Vill du åka till Karibien och njuta av det karibiska lugnet tar MSC Cruises dig även dit. De har två häpnadsväckande fartyg som tar dig runt i den karibiska övärlden och de har kryssningar som sträcker sig från 3 dagar upp till 14. Beroende på vilken kryssning du väljer får du uppleva länder som Bahamas, Barbados, Dominikanska Republiken, Jamaica, Puerto Rico, Mexico, Virgin Islands och många fler.

Vill du hellre åka med Royal Caribbean så har de så många som 9 olika fartyg som tar dig runt de olika öarna i medelhavet och inte mindre än 17 fartyg i Karibien, läs mer om dem här. De har specialiserat sig på resor i Karibien och erbjuder dig storslagna kryssningar till bra priser med resor från 3 nätter upp till 11, året om.

Under resorna spenderar man vanligtvis ett par dagar till sjöss och när man lägger till vid en hamn får man ett antal timmar på land för att få möjlighet att besöka vackra stränder, undersöka nya städer och uppleva nya kulturer.