Kryssningar Sverige

kryss

Vill du avnjuta Östersjöns kanske bästa måltider? Vill du shoppa loss i en taxfree till bra priser? Dansa hela natten lång? Eller vill du kanske njuta av härligt avkopplande spa-behandlingar? Då kan en resa på ett kryssningsfartyg vara rätt för dig.

I Sverige erbjuds det många olika typer av kryssningar. De finns bolag i alla storlekar som erbjuder kryssningar med olika tidsintervaller och destinationer.

De företag man främst brukar tala om när ämnet handlar om kryssningar är Viking Lina, Birka Cruises och Tallink Silja. De olika kryssningarna de erbjuder har olika teman och längden på kryssningen samt destination beror på vilken typ av kryssning man väljer.

kryss1

Viking Line erbjuder kryssningar på 12, 23 och 40 timmar med destinationer som Åbo, Mariehamn och Helsingfors. De erbjuder nöjeskryssningar, spa-kryssningar, kryssningar med mat och drycktema, kryssningar för hela familjen och weekendkryssningar där man kan njuta av Finland eller Åland under en hel helg, med många spännande utflykter. Viking Line erbjuder även reguljärkryssningar.
Har man något speciellt intresse anordnar de specialkryssningar med teman, som till exempel whiskeykryssningar, bingokryssningar, singelkryssningar, rockkryssningar och många fler.
Viking Line har 7 olika fartyg för alla de olika kryssningar de anordnar och de har avgångar varje dag.

Birka Cruises har ett fartyg, Birka Paradise, som är ett stort fartyg med många möjligheter. Deras kryssningar är 22 timmar långa och går från Stockholm till Mariehamn varje dag i veckan. De erbjuder kryssningar under kategorier som bland annat nöjeskryssningar, travkryssningar, bridgekryssningar, höstlovskryssningar, julbord, jul- och nyårskryssningar och mycket mer.
För företag som letar efter en annorlunda miljö till sina konferenser kan boka Birkas moderna och inspirerande konferensrum. Birka erbjuder många olika konferenspaket där man till exempel kan lägga till SPA-behandlingar eller olika bufféer.

När man bokar kryssning med Tallink Silja kan man välja mellan destinationer som Tallinn, Riga och Helsingfors. De erbjuder kryssningar på 12 timmar, 23 timmar och 40 timmar samt reguljärkryssningar. De erbjuder även specialkryssningar och kryssningar för seniorer. När man åker med 40-timmarskryssningarna får man stiga av i staden man åker i och spendera en hel dag där. Vill man kan man boka hela paket via Tallink Siljas hemsida som inkluderar hyrbil och eventuellt hotell om man vill stanna längre. Tallink Silja har 11 olika fartyg att erbjuda sina gäster med avgångar varje dag. Även de har olika teman på sina kryssningar. Vill man åka på en riktig partykryssning ska man boka sin resa på deras fartyg Galaxy. De erbjuder olika julkryssningar, musikkryssningar, romantikkryssningar, sportkryssningar, matkryssningar och mycket mer. Klicka här för att läsa mer om deras specialkryssningar.

Royal Caribbean har nu även börjat kryssa från Stockholm och då är det längre resor det handlar om, allt från 7 till 14 dagar. Då besöker man städer som Helsingfors, Riga, St. Petersburg, Tallin, Köpenhamn och Berlin. Dessa kryssningar går att boka mellan 30 juni och 28 juli.

Förutom dessa större rederierna finns det även lite mindre som erbjuder många härliga dagsturer i skärgården. Ett urval av dessa är Strömma Kanalbolaget, Eckerölinjen och Blidösundsbolaget som erbjuder ångbåtskryssningar.