Julbordskryssning!

Nu när julbordens tid börjar närma sig så kan det vara dags att boka sin kryssning för en helkväll med julbord. Frossa i alla juldelikatesser som erbjuds och handla julklappar i den välkända taxfree-affären ombord. Så ta med dina nära och kära för en underbar middagskryssning med övernattning i den rätta julstämningen!

Du kan välja mellan kryssningar till:

Tallinn och Riga 17 november –30 december 2016
Helsingfors och Åbo 17 november –26 december 2016

julb

 

Barnvänlig Medelhavskryssning?

Kryssningar kopplas ofta samman med romantiska resor, men det finns väldigt många kryssningsresor som är barnvänliga och välkomnar familjer på sina resor. En av dessa är en lyxkryssare vid namn Jewel of the Seas som tar dig och din familj på en tur från Rom kring Greklands övärld och inom Aten och Katakolon. Vi pratar alltså om Santorini, Mykonos och underbara dagar till havs. På fartyget kan man njuta av pooler i solskenet, härliga restauranger, barnpooler med rutschkanor och mycket mer. Det finns bland annat ungdomsklubbar, träningspass, minigolf, klättervägg och till och med ett spa.

rome

Det är en kryssning under en veckas tid där helpension och dricks ingår i priset. Låter detta som något som låter för bra för att vara sant? Kolla in här för mer information och boka din familjevecka i lyxens flärd!

 

Kryssning från Venedig?

Venedig är ju vattnets stad, som är välkänt. Så varför inte resa till Venedig och sedan därifrån hoppa på en kryssning som avgår från just Venedig? Åka till både Kroatien och Grekland och uppleva det Adriatiska havet? Låter detta som en strålande idé för nästa sommars semester? Kolla in här!

kryss

Några saker som kan vara bra att tänka på inför resan är följande:

 1. Alla måltider ingår
 2. Dryckespaket och utflykter köper du på rederiets hemsida med hjälp av ditt boxningsnummer, så se till att ha koll på det.
 3. Transfer ingår inte i priset
 4. Information om ombord får du i dina biljetter som mailas till dig
 5. Första natten på hotell ingår i priset, sen kan du välja själv.

 

Kryssa i de norska fjordarna!

fj

Under sommaren bjuder Serenade of the seas ut på kryssning för att få se de oerhört vackra norska fjordarna. Resan utgår från Köpenhamn och rutten kan exempelvis se ut så här: Köpenhamn – till havs – Stavanger – Bergen – Ålesund – Geiranger – till havs – Köpenhamn. För att inte missa något av det vackra landskapet längst längst den sydvästra norska kusten.

kry

I kryssningen så ingår det bland annat måltider (frukost, lunch, snacks och middag) Om måltiderna beställs till hytten så erbjuds det en roomservicemeny som är något begränsad men som kan beställas dygnet runt, mellan 00:00-05:00  betalas det dock en serviceavgift. Låter detta intressant? Kolla in här! 

Sugen på en riktigt lyxkryssning?

Det finns ju kryssningar, sedan finns det ju kryssningar. Nu erbjuds det en lyxig kryssning med avstamp i Miami. Därifrån åker man med Celebrity Cruises på en riktigt celeber och lyxig runda i Karibien. Varje morgon vaknar passagerarna upp i en ny hamn i rutten: Resrutt: Miami – till havs – San Juan Puerto Rico – Philipsburg St Maarten – Basseterre, St Kitts – till havs – till havs – Miami.

Resan går att åka på mellan 12 november -16 till 15 april -17. Men måste bokas senast den 30 september. Priset för den lyxiga upplevelsen är från 7 048:-

För att boka eller för förfrågningar så finns det kontakt här!

Unrecognizable woman with hat on a cruise ship looking at the view.

Middagskryssning?

Känner ni er redo för en liten mini-getaway utan att vara borta en längre tid? Varför inte ta en tur med M/S Birka och uppleva deras 22-timmars kryssning med skaldjursbuffé? Från och med den första september erbjuder de nämligen en skaldjursfest ombord på deras kryssningsfartyg.

I deras skaldjurspaket så ingår det förutom själva huvudnumret som är en stor buffe+ av alla havets läckerheter en standardcabin med 2 bäddar och transport till och från S/M Birka.

 

Följande ingår i buffén:

 • Hummer, krabba, insjö- och havskräftor, räkor
 • Blåmusslor, rökta musslor, ostron, chili- och vitlöksstekta knivmusslor
 • Varmrökt laxröra, skaldjurssoppa
 • Ceviche
 • Prostens paj
 • Sallad
 • Olika sorters bröd
 • Nåda utvalda ostar
 • Aioli med flera såser.

skal

Höstkryssning i 3 dagar?

Nu börjar vi gå mot kyligare tider igen och sommaren känns nästan som ett minne blott. Varför inte planera något roligt innan höstdippen kickar in? Varför inte uppleva våra två grannländers huvudstäder under en härlig kryssning med DFDS Seaways i tre dagars tid?

Kryssningen utgår från Köpenhamn för att kryssa hela vägen till Oslo och sedan tillbaka. Köpenhamn lämnas och skeppet åker förbi Ven längst den skånska kusten. Den andra dagen är åker ni igenom Oslofjorden och är framme i Oslo 09:46 för en rundtur i vackra Oslo. Den tredje dagen är ni tillbaka i Köpenhamn vid samma tid och får där också en rundtur i livfulla Köpenhamn.

Att få njuta av allt kryssningsfartyget bjuder på och dessutom få se två städer som bonus kan man väl knappast tacka nej till, va?

Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och kommer fram till Köpenhamn på eftermiddagen. Vi checkar in på DFDS Seaways och går ombord. Kl. 16.30 avgår båten och det blir en fin tur genom Öresund via Ven längs den skånska kusten innan det är dags för middag. Vi äter DFDS goda buffé med mycket skaldjur och annat gott. Sedan roar vi oss med allt det goda som erbjuds ombord, shopping, dans till orkester, trubadur, wellness m.m.

dfds

 

 

 

Höstlovet närmar sig

Nu närmar sig höstlovet med stormsteg. Har du inga planer än? Än är det inte försent att boka årets härligaste resa, en kryssning i medelhavet, eller varför inte Karibien!?

Nu hittar du enastående priser på höstlovskryssningar hos rederierna, till exempel hos MSC Cruises och Royal Caribbean och de erbjuder kryssningar från 3 dagar och uppåt. Passa på och ta chansen innan det är försent!

b